New BMW E92 335i Project
-M3 mü bu?
-Hayır bu 335i..!

‘Dünyanın Ilk Sıralı Altı Silindirine Sahip Çift Turbo Beslemeli Benzinle Çalışan Motorundan Bahsediyoruz’
BMW 335i yi Sizlere Anlatmadan Önce Bu Sıra Dışı Makineyi Bizlere Hediye Edenlerin Onlara Teşekkür Borçlu Olduğumuzu Bilmeleri Gerekir.

BAVYERADA Çalışan Mühendislere Çift Turbo Teknolojisine PİENZO Enjektörlere ve Alman Işçiliğine Hepsinede Ayrı Ayrı Teşekkür Ederiz..

HERŞEYİN BAŞLANGICI TARİH BUNDAN 35 YIL ÖNCESİ YANİ 1973 YER FRANKFURT OTOMOBİL FUARI BMW STANDI: BAVYERALI Üretici Spor Otomobil Meraklılarına Hazırladığı Sürpriz Fuara Damgasını Vurmuştu. 2002 Turbo Spotların Altında Parıldarken Gövdesini Saran Kırmızı Mavi Renkli Şeritleri Göz Kamaştırıcıydı. Tek Kapı yani Coupe Olan Otomobilin Arkasındaki Turbo Sözcüğü Bavyera Tarihindeki Bir Ilkti 0-100 8 Saniye Gibi Oldukça Kısa Bir Sürede Çıkan 2.0 Litre 170 Beygirlik 2002 Turbo O Dönemin Spor Otomobil Tutkunları Için Bugünkü M3 M5 yada M6 dan Farksızdı Oyleki Aynı Dönemin En Dikkat Çekici Hız Ikonlarından PORSCHE CARRERA RS Bile Litre Başına Düşen Güç Oranında 2002 Turbonun Gerisinde Kalıyordu BMW 85 HP CARRERA 80 HP CARRERA Ne yazıkki Kaybetmiş BMW Ise Haklı Bir Gurur Yaşıyordu. O Günlerin Heyecanı Çok Uzakta Kaldı. Bir Dönemin Sona Erip Başka Bir Dönemin Başlayacağı Güne Kadar Turbonun Hikayesine Ara Verildi Yani Bu Güne Kadar: 2006 Yılı Ilk Sıfatını Hak Eden Yepyeni Teknoloji Eşlik Ediyor. Beklide Kısmen RETRO-TEKNOLIJİ Demek Lazım kimbilir?

NEDEN 335?
Güzel Soru 3.0 Litre Hacimli Motor Olan Bir Otomobilin Kısaltması Neden 335 Diye Adlandırılmış?
Bunu Cevabı Şöyle Şimdilik 3 Serisinin (M3 Daha Çıkmadığı Için) En Hızlı Modeli Olan 335i Tam 306 HP Güç Üretiyor 335i nin Motor Hacmi 2979cc Yani 330i Ile Neredeyse Aynı Fakat Arada 35 HP Güç Farkı Var Işte Bu farkta 335i nin Adını Meydana Getiriyor.

M3’e GEREK VAR MI?
Bu Sorunun Bir Öncekinden Daha Önemli Olduğu Muhakkak Üç Günlük Sürüş Tecrübesi ve E92 Ile Geçen Onca Saatten Sonra Sizlere Vereceğim Ilk Cevap Şöyle: Hayır Yok! En Azından Güncel M3 Yerine Bu Otomobili Tercih Edebilirsiniz. Elbette Bu Cümleyi Okuyan M3 Sahipleri Benim Çıldırmış Olduğumu Düşüneceklerdir Açıklamama Izin Verin. M3 Her Zaman M3 Olarak Kalacak Yürüyen Aksamından Eşsiz Altı Silindirli Motoruna Kadar. Ancak 335i Standart 3 Serisi Coupeyle Kıyaslanabilecek Bir Otomobil Değil Sahip Olduklarını Sundukça Ve Siz Bunları Keşfettikçe Daha Fazlasına Neden Ihtiyacım Olsunki Diye Kendi Kendinize Sorabiliyorsunuz .
Örnek Vereyim mi?
335in 0-100 e Ulaşma Süresi 5.7 Saniye Bu Değer Güncel M3 ten Sadece 0.5 Saniye Daha Kötü Üstelik Bu Otomatik Şanzıman Olan Mod l Için Geçerli Düz Vitesde Ise Bu Oran Sadece 0.2 Saniye. Sayısal Farkla Anlatılan Bu Örnekler Çoğalabilir. Tıpkı 335i nin 400 NM lik Torkuna Karşın M3 ün 365 NM de Lamlası Gibi Yada Yakıt Tüketiminde 2.4 litre Daha Az Tüketmesi Gibi.
Plastik Bariyerin Gerisindeki Beton Yolu Takip Ediyoruz BMW nin Otoparkında Her Zaman Olduğu Gibi BAVYERA Imzalı Urünlerin Çokluğu Dikkat Çekiyor Tek Fark Bugün Özel Bir Konuk Daha Var. BMW 335 Buralarda Biryerlerde Olmalı Kağıt Uçakların Sivri Uçlarını Anımsatan Yan Çizgileri Ve Iki Adet Egzoz Borusu Bize Höz Kırpıyor Çabucak Odak Noktasını Değiştirip Otoparkın Içine Doğru Ilerlemeye Başlıyoruz Bagaj Kapağındaki 335i Logosu Içimizi Rahatlatıyor Nihayet…

ÜÇÜNCÜ SENFONİ
Nasıl ki BEETHOVEN’IN 9. Senfonisi Müzik Tarihinin En Efsanevi Notalar Bütününden Biridir 335i nin Motor Sesi Tarihinde Bir Unutulmaz Senfoni Olduğu Görüşündeyim. çift Turbolu Motor Adeta Yerin Derinliklerinden Yeryüzüne Ulaşmaya Çalışan Bir Volkan Gibi Homurdanarak Faaliyete Çeçiyor. Bu Andan Itibaren Artık Tüm Dikkatimiz BMW de. Her Üç Silindirdeki Küçük Turbonun Eşlik Ettiği Tamamı Aliminyumdan Üretilmiş Motoru Derin Uykuya Dalmış Bir Canavara Benzetmek Mümkün. Rölantide Çıkardığı Horlama Sesi Bile Insanı Korkutmaya Yeterken Devir Saati Yukarıya Tırmanıp Uyku Faslı Sona Erdiğindeyse Kimse Kalkıpda Yanına Yaklaşmaya Cesaret Edemiyor. Ortaya Çıkan Ses O Kadar Büyüleyici ki Bunun Altı Değil de Sekiz Olduğunu Bile Zannedebilirsiniz. 335i nin Motoru Aynı Güçte 4.0 litre Hacme Sahip Sekiz Silindirli Bir Motordan 70 kg Daha Hafif . Bu Düşük Ağırlık Yakıt Tüketimine Katkıda Bulunduğu Bibi Aks Yükünün Daha Dengeli Dağılmasınada Yardımcı Oluyor. O Halde Bilgilerimiz Hemen Teyit Edelim.

Sol Ayağınız Fren Pedalının Hemen Üzerinde Bütün Gücünüzle Basıyorsunuz Şimdi Gaz Pedalına Basıyorsunuz Hatta Eziyorsunuz Diyelim 335in Arka Lastikler Olduğu Yerde Dönmeye Başlıyor Sol Ayağınız Hala Aynı Yerde 19’’ lik Jantları Saran 266/30 Ebadındaki Lastikler Gitmek Için Varını Yoğunu Ortaya Koyuyor Ama Nafile Sol Ayağınızın Yerini Değiştirmediniz. Oluşmaya Başlayan Küçük Beyaz Dumanlar Artık Doğru Vaktin Geldiğini Işaret Ediyor. Fren Pedalını Bırakmanızla Birlikte Oktan Çıkmış Yaydan Farkınız Kalmıyor. Arka Taraf Sağa Sola Gitmek Için Fırsat Kollarken Direksiyonu Sağ Sol Yaparak 335i yi Gitmesi Gereken Çizgide Tutmaya Çalıyorsun. Otomobil yere basmayı tam anlamıyla başardığında her şey müthiş bir hızla akıp gitmeye başlıyor yok kenarına da ki ağaçlar yok çizgileri zaman… Sonra Virajlar Geliyor. Bu Nokta da BMW nin Tek Kişilik Gösterisinin Sahne Arkasına Bakmak Gerekiyor DTC Düğmesi Çekiş Kontrolü Ifade Ediyor DSC Sistemi Ise Sizin Viraj Çizginizden Sorumlu CBC Ise Viraj Içindeki Fren Kontrolünü Dengeliyor Sürüş Performansı O Kadar Iyiki Mutluluktan Ağlamamak Için Kendimizi Zor Tutuyoruz . Peki M3 Ne Olacak V8 Motorlu Yeni versiyon Geldiğinde 335in Büyüleyiciliğinden Söz Edeceğimizi Sanmıyoruz. Ancak Ortada Bir Gerçek Varki: 335i Daha Küçük Bir Motora Daha Yüksek Tork Değerine Daha Düşük Yakıt Tüketimine Sahip. Üstelik Orta Sertlikteki Süspansiyonda M3 Kadar Rahatsız Edici Değil. Gerçek Bir Coupenin Tam Olması Gerektiği Gibi. En Başta Teşekkür Etmiştik Öyle Değimli?


COPPİED BY AUTOBİLD / JACKİE TOURMAN
Translete By MMPowerTeam Chief Mustafa ILHAN
� Copyright all 1998-2024 mmpowergarage.com MMPower Corporation        Designed By M.ILHAN